Kycklingsallad med päron och getostkräm
Kycklingsallad med päron och getostkräm
Info: 4 portioner, tar ca: 30 min.
Kycklingsallad
600 gram kycklingfilé(er), ca.
1 salt
1 svartpeppar
1 olivolja
4 port gryn, valfria, vid behov glutenfria
1 förpackning spenat
2 st päron
0,5 st rödlök(ar)
2 msk olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
0,5 dl solrosfrön
1 salt
1 svartpeppar
Getostkräm
100 gram getost
0,5 dl crème fraiche
0,5 tsk honung
1 salt
1 svartpeppar
Gör så här:
Kycklingsallad:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Bryn dem i
olivolja i en varm panna ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
2. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
3. Skölj spenaten. Skölj och skiva päronen och skala och skiva rödlöken tunt.
Getostkräm:
1. Mixa ihop getost med creme fraiche och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med
salt och peppar.
Kycklingsallad:
1. Blanda det kokta grynet med spenat, päron och rödlök på ett fat. Ringla över olivolja och
balsamvinäger och strö över lite salt och peppar.
2. Ta ut kycklingen, skär den i skivor och lägg över salladen. Toppa med getsotkräm och strö
över solrosfrön.
Tips - Denna kycklingsallad smakar precis lika gott i lunchlådan som på finmiddagen!
Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/kycklingsallad-med-paron-och-getostkram/
Info: 4 portioner, tar ca: 30 min.
Kycklingsallad
600 gram kycklingfilé(er), ca.
1 salt
1 svartpeppar
1 olivolja
4 port gryn, valfria, vid behov glutenfria
1 förpackning spenat
2 st päron
0,5 st rödlök(ar)
2 msk olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
0,5 dl solrosfrön
1 salt
1 svartpeppar
Getostkräm
100 gram getost
0,5 dl crème fraiche
0,5 tsk honung
1 salt
1 svartpeppar
Gör så här:
Kycklingsallad:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Bryn dem i
olivolja i en varm panna ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
2. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
3. Skölj spenaten. Skölj och skiva päronen och skala och skiva rödlöken tunt.
Getostkräm:
1. Mixa ihop getost med creme fraiche och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med
salt och peppar.
Kycklingsallad:
1. Blanda det kokta grynet med spenat, päron och rödlök på ett fat. Ringla över olivolja och
balsamvinäger och strö över lite salt och peppar.
2. Ta ut kycklingen, skär den i skivor och lägg över salladen. Toppa med getsotkräm och strö
över solrosfrön.
Tips - Denna kycklingsallad smakar precis lika gott i lunchlådan som på finmiddagen!
Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/kycklingsallad-med-paron-och-getostkram/
Kommentarer
Skicka en kommentar