Rostad grönsakssallad med fetaost, avokado och granatäpple

Rostad grönsakssallad med fetaost, avokado och granatäpple
Info: 4 portioner, tar ca: 30 min.



Grönsakssallad
4 port quinoa
0,5 st zucchini
1 st paprika(or)
250 gram skogschampinjoner
1 st rödlök(ar)
2 msk olivolja
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) svartpeppar
1 ask machésallad
1 förpackning röda linser, kokta
1 st avokado(s)
150 gram fetaost
1 st granatäpple(n)
0,5 kruka(or) persilja

Dressing
3 msk olivolja
1,5 msk vit balsamvinäger
1 tsk honung
1 kruka(or) basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar



Gör så här:

Grönsakssallad:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka quinoa i rikligt med vatten ca 12 min. Sila sedan av
den och spola kall.

2. Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär svampen i kvartar och skala och grovhacka
löken. Blanda grönsakerna på en plåt med olja, salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen
ca 15-20 min.

Dressing:
1.
Mixa olja, balsamvinäger, honung, basilikablad, salt och peppar i en blender eller med
hjälp av en stavmixer till en slät dressing.

Grönsakssallad:
1.
Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Sila av linserna och spola i kallt vatten.
Blanda den kokta, kalla quinoan med dressingen och linserna.

2. Lägg quinoablandningen över salladen och toppa med de rostade grönsakerna, avokadobitar,
smulad fetaost, granatäppelkärnor och hackad persilja. Ät och njut!




Tips - Rostad vegosallad med fina smaker av fetaost och granatäpple, perfekt som snabb
vardagsmiddag!



Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/rostad-gronsakssallad-med-fetaost-avokado-och-granatapple/




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng