Blomkålsgratäng
Blomkålsgratäng
Info: 4 port.
500 g blomkål
1 krm grovmalen svartpeppar
4 dl Kelda® pastasås mild ost
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng
½ dl hackad bladpersilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dela blomkålen i buketter och koka i saltat vatten ca 5 min.
3. Lägg blomkålen i en ugnssäker form. Häll på ostsåsen, peppra och strö över
osten.
4. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
5. Strö persiljan över gratängen innan servering.
Tips -
Bjud på blomkålsgratäng till lunch - helt vegetarisk eller tillsammans med till
exempel skinka. Persilja bidrar med både färg och smak.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/blomkalsgratang/
Info: 4 port.
500 g blomkål
1 krm grovmalen svartpeppar
4 dl Kelda® pastasås mild ost
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng
½ dl hackad bladpersilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dela blomkålen i buketter och koka i saltat vatten ca 5 min.
3. Lägg blomkålen i en ugnssäker form. Häll på ostsåsen, peppra och strö över
osten.
4. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
5. Strö persiljan över gratängen innan servering.
Tips -
Bjud på blomkålsgratäng till lunch - helt vegetarisk eller tillsammans med till
exempel skinka. Persilja bidrar med både färg och smak.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/blomkalsgratang/
Kommentarer
Skicka en kommentar