Cheesecake med amorettosmak

Cheesecake med amorettosmak


12 st Savoiardikex
75 gram smör
800 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
4 st ägg
2 msk Amarettolikör

0,5 tsk salt

Gör så här: 

1. Smält smöret.

2. Krossa kexen grovt i en matberedare.


3.
Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

4. Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

5. Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

6. Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten. Blanda i amarettolikören.


7.
Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

8. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel. Riv lite mörk choklad över.




 

Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/cheesecake-med-amerettosmak/




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng