Lingoncheesecake
Lingoncheesecake
3 st ägg
1 dl socker
200 gram philadelphiaost
3 dl grädde
100 gram vit choklad
2 dl lingon, frysta
Gör så här:
1. Separera äggvitan från gulan.
2. Vispa vitan till ett hårt skum, vispa socker och äggulor pösigt,
blanda sedan i philadelphiaosten.
3. Vispa grädden hårt och grovhacka chokladen.
4. Blanda ihop allt tillsammans med lingonen och häll upp en form med
löstagbara kanter.
5. Frys i minst 4 timmar. Tag ur cheesecaken ur frysen ca 20 minuter innan den skall serveras så den hinner mjukna lite. Dekorera med granatäpplekärnor.
Tips- Allra godast är kakan när den fått stå framme ett tag
och blivit riktigt krämig och mjuk.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/lingoncheesecake/
3 st ägg
1 dl socker
200 gram philadelphiaost
3 dl grädde
100 gram vit choklad
2 dl lingon, frysta
Gör så här:
1. Separera äggvitan från gulan.
2. Vispa vitan till ett hårt skum, vispa socker och äggulor pösigt,
blanda sedan i philadelphiaosten.
3. Vispa grädden hårt och grovhacka chokladen.
4. Blanda ihop allt tillsammans med lingonen och häll upp en form med
löstagbara kanter.
5. Frys i minst 4 timmar. Tag ur cheesecaken ur frysen ca 20 minuter innan den skall serveras så den hinner mjukna lite. Dekorera med granatäpplekärnor.
Tips- Allra godast är kakan när den fått stå framme ett tag
och blivit riktigt krämig och mjuk.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/lingoncheesecake/
Kommentarer
Skicka en kommentar