Lingoncheesecake

Lingoncheesecake

 

3 st ägg
1 dl socker
200 gram philadelphiaost
3 dl grädde
100 gram vit choklad
2 dl lingon, frysta

Gör så här:
1. Separera äggvitan från gulan.

2. Vispa vitan till ett hårt skum, vispa socker och äggulor pösigt,
blanda sedan i philadelphiaosten.

3. Vispa grädden hårt och grovhacka chokladen.

4. Blanda ihop allt tillsammans med lingonen och häll upp en form med
löstagbara kanter.

5. Frys i minst 4 timmar. Tag ur cheesecaken ur frysen ca 20 minuter innan den skall serveras så den hinner mjukna lite. Dekorera med granatäpplekärnor.




Tips-  Allra godast är kakan när den fått stå framme ett tag
och blivit riktigt krämig och mjuk.





Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/lingoncheesecake/


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng