Philadelphia cheesecake med pepparkakor
Philadelphia cheesecake med pepparkakor
Info: Ingredienser för 10 bitar
Botten:
200 g pepparkakor
75 g smör (smält)
Fyllning:
900 g Philadelphia Classic Naturell
200 g kvarg
1 vaniljstång
100 g florsocker
5 gelatinblad
saften och skalet från 2 apelsiner
Gelélock:
3 dl alkoholfri glögg + 3 gelatinblad
Dekoration:
30 g hackade mandlar
30 g russin
0.5 dl alkoholfri glögg
Gör så här:
1. Täck kakformens botten (ca 24 cm i diameter) med bakpapper. Smält smöret.
Smula kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula sönder
dem med en brödkavel. Blanda kexsmulorna med smält smör. Tryck ut blandningen
i springformen. Baka i ugnen i 10 minuter i 160 grader.
2. Rör ihop florsocker, Philadelphiaost, kvarg och innehållet från vaniljstången
i en skål till en mjuk blandning. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i
ca 5 min. Riv apelsinskalet fint (bara den orangea delen), värm upp tillsammans med
saften från apelsinerna. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör om tills
blandningen svalnat och blanda sedan apelsinblandningen med färskostblandningen
– se till att smeten blir slät. Häll smeten i den avsvalnade kakformen och låt kakan
stå kallt i 4–5 timmar.
3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Värm 3 dl alkoholfri
glögg och låt gelatinbladen smälta i den. Låt blandningen svalna till rumstemperatur
innan den hälls över den kalla kakan. Låt sedan kakan vila kallt i ytterligare 2–3 timmar.
4. Låt russinen marinera i glöggen, gärna över natten. Rosta mandlarna och låt dem svalna
innan du dekorerar kakan med dem och russinen.
Källa: Philadelphia.se
https://www.philadelphia.se/receptsokning/Philadelphia%20cheesecake%20med%20pepparkakor?r=205825
Info: Ingredienser för 10 bitar
Botten:
200 g pepparkakor
75 g smör (smält)
Fyllning:
900 g Philadelphia Classic Naturell
200 g kvarg
1 vaniljstång
100 g florsocker
5 gelatinblad
saften och skalet från 2 apelsiner
Gelélock:
3 dl alkoholfri glögg + 3 gelatinblad
Dekoration:
30 g hackade mandlar
30 g russin
0.5 dl alkoholfri glögg
Gör så här:
1. Täck kakformens botten (ca 24 cm i diameter) med bakpapper. Smält smöret.
Smula kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula sönder
dem med en brödkavel. Blanda kexsmulorna med smält smör. Tryck ut blandningen
i springformen. Baka i ugnen i 10 minuter i 160 grader.
2. Rör ihop florsocker, Philadelphiaost, kvarg och innehållet från vaniljstången
i en skål till en mjuk blandning. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i
ca 5 min. Riv apelsinskalet fint (bara den orangea delen), värm upp tillsammans med
saften från apelsinerna. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör om tills
blandningen svalnat och blanda sedan apelsinblandningen med färskostblandningen
– se till att smeten blir slät. Häll smeten i den avsvalnade kakformen och låt kakan
stå kallt i 4–5 timmar.
3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Värm 3 dl alkoholfri
glögg och låt gelatinbladen smälta i den. Låt blandningen svalna till rumstemperatur
innan den hälls över den kalla kakan. Låt sedan kakan vila kallt i ytterligare 2–3 timmar.
4. Låt russinen marinera i glöggen, gärna över natten. Rosta mandlarna och låt dem svalna
innan du dekorerar kakan med dem och russinen.
Källa: Philadelphia.se
https://www.philadelphia.se/receptsokning/Philadelphia%20cheesecake%20med%20pepparkakor?r=205825
Kommentarer
Skicka en kommentar