Kall blomkålssoppa med gubbröra
Kall blomkålssoppa med gubbröra
Info: för 4 pers
Soppa
1 st blomkålshuvud (nerskuren)
1 tsk salt
1 l vatten
1 msk grädde eller creme fraiche
Gubbröra
3 st matjessillfiléer
3 st hårdkokta ägg
3 st små kokta potatis
1 st lök- röd eller gul
0.5 st äpple
2 msk finhackad färsk dill
2 msk finhackad färsk gräslök
2 msk majonnäs
2 msk gräddfil
1 tsk smörgåskaviar
smaka av med spad från matjessillburken salt och peppar
Gör så här:
1. Koka blomkålen mjuk i vattnet med saltet. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden. Låt svalna.
2. Finhacka sill, ägg, potatisar, lök och äpple. Blanda samman majonnäs, gräddfil och kaviar. Vänd försiktigt ihop alla gubbrörans ingredienser och smaka av med salt, peppar och spad från matjessillburken.
3. Servera den kalla soppan med en klick gubbröra och en bit hårt bröd.
Källa: Recept.se
http://recept.se/recept/kall-blomkalsoppa-med-gubbrora
Info: för 4 pers
Soppa
1 st blomkålshuvud (nerskuren)
1 tsk salt
1 l vatten
1 msk grädde eller creme fraiche
Gubbröra
3 st matjessillfiléer
3 st hårdkokta ägg
3 st små kokta potatis
1 st lök- röd eller gul
0.5 st äpple
2 msk finhackad färsk dill
2 msk finhackad färsk gräslök
2 msk majonnäs
2 msk gräddfil
1 tsk smörgåskaviar
smaka av med spad från matjessillburken salt och peppar
Gör så här:
1. Koka blomkålen mjuk i vattnet med saltet. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden. Låt svalna.
2. Finhacka sill, ägg, potatisar, lök och äpple. Blanda samman majonnäs, gräddfil och kaviar. Vänd försiktigt ihop alla gubbrörans ingredienser och smaka av med salt, peppar och spad från matjessillburken.
3. Servera den kalla soppan med en klick gubbröra och en bit hårt bröd.
Källa: Recept.se
http://recept.se/recept/kall-blomkalsoppa-med-gubbrora
Kommentarer
Skicka en kommentar