Yum Woon Sen – Glasnudelsallad med fläskfärs

Yum Woon Sen – Glasnudelsallad med fläskfärs
Info: 4 portioner, tar ca: 20 min.


450 gram fläskfärs
1 salt
1 peppar
100 gram glasnudlar
2 st paprika(or), gul & röd
4 st salladslök(ar)
1 st röd chili
1 kruka(or) koriander
0,5 dl jordnötter

Dressing
2,5 msk fish sauce
2,5 msk soja, japansk, glutenfri
1,5 st lime, pressad


Gör så här:
1. Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten. Skär av dem på mitten och koka någon minut i
lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten. Låt stå och rinna av.
   
2. Stek färsen och salta och peppra lätt. Låt svalna.
   
3. Blanda ihop dressingen och skär paprikorna i strimlor, löken i skivor och finhacka chili.
   
4. Hacka koriander och jordnötter grovt.
   
5. Blanda grönsaker, dressing och lägg till de kalla nudlarna och den avsvalnade färsen.
Strö i jordnötter och blanda runt.
   
6. Servera genast om du vill ha den ljummen eller kyl 10-15 minuter. Garnera med limeklyftor,
jordnötter och koriander.




Tips - Superfräsch sallad som du fixar på en kvart. Du kan byta ut fläskfärsen mot
kycklingfärs eller quornfärs. Väljer du shiritakenudlar (mirakelnudlar) får rätten
ännu lägre kaloriinnehåll och GI-värde. För att göra rätten glutenfri, välj glutenfri
soja.



Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/yum-woon-sen-glasnudelsallad-med-flaskfars/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng