Fetaostsnurror
Fetaostsnurror
Info: 35 snurror
275 g smördeg, färsk, kavlad
200 g grekisk fårost, eller fetaost (150 g)
1 persilja, i kruka
1 krm svartpeppar, några varv med kvarnen
Gör så här:
1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.
2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
– Hit kan förberedas flera dagar före –
3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.
Info - Fetaostsnurror är goda snittar till festen.
Förbered och förvara i kylen. Inför festen skivar vi
dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten
ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/fetaostsnurror/
Info: 35 snurror
275 g smördeg, färsk, kavlad
200 g grekisk fårost, eller fetaost (150 g)
1 persilja, i kruka
1 krm svartpeppar, några varv med kvarnen
Gör så här:
1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.
2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
– Hit kan förberedas flera dagar före –
3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.
Info - Fetaostsnurror är goda snittar till festen.
Förbered och förvara i kylen. Inför festen skivar vi
dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten
ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/fetaostsnurror/
Kommentarer
Skicka en kommentar