Recept sill- och kavringstårta

Recept sill- och kavringstårta
Info: 4-6 portioner.



1 kavring el mörkt rågbröd, oskivat

Fyllning:
2 hårdkokta ägg
200 g matjessill
11/2 dl crème fraiche
11/2 dl majonnäs
1 dl hackad dill

Garnering:
300 g naturell färskost
1/2 dl crème fraiche
2 hårdkokta ägg
1/2 rödlök
1 knippe gräslök
några bitar matjessill
rädisor



Gör så här: 

1. Kantskär brödet och skär det i 5 tunna skivor på längden.

2. Fyllning: Skala och hacka äggen. Finhacka matjessillen. Blanda ägg, sill, crème fraiche,
majonnäs och dill.

3. Varva bröd och fyllning. Avsluta med bröd.

4. Garnering: Blanda ost och crème fraiche, bred det på smörgåslängden så hela täcks. Skala och dela äggen i tunna klyftor, hacka eller skiva rödlöken, hacka gräslöken och skär sillen i fina skivor.

5. Garnera längden och strö gräslök på kanten.




Tips -  Den här festliga silltårtan på kavring gör garanterat succé
till både påsk och midsommar.




Källa: hemmets.se
http://www.hemmets.se/god-silltarta-pask-recept




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng