Crostini med svamptapenade

Crostini med svamptapenade
Info: Svamptapenaden kan förberedas 

dagen före.Till 8 pers


16 baguette, tunna skivor
16 baguette, tunna skivor
2 msk olivolja   
1 tsk flingsalt   

Svamptapenade:
2  vitlöksklyftor   
1  bananschalottenlök   
2 msk olivolja, + ½ dl olivolja
1 l kantareller
4 portabellasvampar, eller ½ liter skogschampinjoner
2 msk timjan eller persilja, hackad
1,5 tsk salt   
1 krm nymald svartpeppar   
1 tsk tryffelolja   

Garnering: 

timjan och persilja



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja.
Strö över flingsalt.

2. Rosta skivorna mitt i ugnen 8–10 min tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna.

3.  Tapenade: Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ansa och skär svampen i små
bitar. Stek svampen i 2 msk olivolja  ca 5 min. Tillsätt vitlök och schalottenlök.
Salta och peppra. Tillsätt ½ dl olivolja och värm upp utan att koka. Sila och spara
oljan. Låt svampen kallna.

4. Mixa svampen och tillsätt den avsilade oljan i en fin stråle. Rör i timjan eller
persilja. Smaksätt med tryffelolja.

5. Fördela tapenaden på crostiniskivorna och garnera med timjan eller persilja.





Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/crostini-med-svamptapenade/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng