Crostini med svamptapenade
Crostini med svamptapenade
Info: Svamptapenaden kan förberedas
dagen före.Till 8 pers
16 baguette, tunna skivor
16 baguette, tunna skivor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Svamptapenade:
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
2 msk olivolja, + ½ dl olivolja
1 l kantareller
4 portabellasvampar, eller ½ liter skogschampinjoner
2 msk timjan eller persilja, hackad
1,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk tryffelolja
Garnering:
timjan och persilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja.
Strö över flingsalt.
2. Rosta skivorna mitt i ugnen 8–10 min tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna.
3. Tapenade: Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ansa och skär svampen i små
bitar. Stek svampen i 2 msk olivolja ca 5 min. Tillsätt vitlök och schalottenlök.
Salta och peppra. Tillsätt ½ dl olivolja och värm upp utan att koka. Sila och spara
oljan. Låt svampen kallna.
4. Mixa svampen och tillsätt den avsilade oljan i en fin stråle. Rör i timjan eller
persilja. Smaksätt med tryffelolja.
5. Fördela tapenaden på crostiniskivorna och garnera med timjan eller persilja.
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/crostini-med-svamptapenade/
Info: Svamptapenaden kan förberedas
dagen före.Till 8 pers
16 baguette, tunna skivor
16 baguette, tunna skivor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Svamptapenade:
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
2 msk olivolja, + ½ dl olivolja
1 l kantareller
4 portabellasvampar, eller ½ liter skogschampinjoner
2 msk timjan eller persilja, hackad
1,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk tryffelolja
Garnering:
timjan och persilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja.
Strö över flingsalt.
2. Rosta skivorna mitt i ugnen 8–10 min tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna.
3. Tapenade: Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ansa och skär svampen i små
bitar. Stek svampen i 2 msk olivolja ca 5 min. Tillsätt vitlök och schalottenlök.
Salta och peppra. Tillsätt ½ dl olivolja och värm upp utan att koka. Sila och spara
oljan. Låt svampen kallna.
4. Mixa svampen och tillsätt den avsilade oljan i en fin stråle. Rör i timjan eller
persilja. Smaksätt med tryffelolja.
5. Fördela tapenaden på crostiniskivorna och garnera med timjan eller persilja.
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/crostini-med-svamptapenade/
Kommentarer
Skicka en kommentar