Hjortstek Scandinav
Hjortstek Scandinav
Info: ger 4 port, tar ca 1-2 timmar.
1 st Hjortstek Scandinav (färdigmarinerad)
1 msk smör eller margarin
Enbärsgräddsås:
1 st rödlök, hackad
8 st enbär, krossade
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 tsk salt
socker
1 krm svartpeppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 125.
2. Bryn steken i panna så att den får fin färg.
3. Lägg steken i en ugnsform. Använd gärna stektermometer. Stek till innertemperatur 54?(rosa), låt vila ca 20 minuter innan steken trancheras.
4. Fräs löken tillsammans med de krossade eller hackade enbären. Tillsätt övriga ingredienser.
5. Koka upp såsen och red till önskad konsistens. Sila bort lök och enbär innan servering.
Tips - Goda tillbehör är potatisgratäng, gelé och en krispig sallad.
Allergiinformation
Detta recept innehåller: Mjölkprotein, Laktos
Källa: Hemköp
https://www.hemkop.se/Recept/2009/3/Hjortstek-Scandinav/
Info: ger 4 port, tar ca 1-2 timmar.
1 st Hjortstek Scandinav (färdigmarinerad)
1 msk smör eller margarin
Enbärsgräddsås:
1 st rödlök, hackad
8 st enbär, krossade
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 tsk salt
socker
1 krm svartpeppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 125.
2. Bryn steken i panna så att den får fin färg.
3. Lägg steken i en ugnsform. Använd gärna stektermometer. Stek till innertemperatur 54?(rosa), låt vila ca 20 minuter innan steken trancheras.
4. Fräs löken tillsammans med de krossade eller hackade enbären. Tillsätt övriga ingredienser.
5. Koka upp såsen och red till önskad konsistens. Sila bort lök och enbär innan servering.
Tips - Goda tillbehör är potatisgratäng, gelé och en krispig sallad.
Allergiinformation
Detta recept innehåller: Mjölkprotein, Laktos
Källa: Hemköp
https://www.hemkop.se/Recept/2009/3/Hjortstek-Scandinav/
Kommentarer
Skicka en kommentar