Äppelpaj i långpanna

Äppelpaj i långpanna
Info: ca: 20 bitar
 

Äppelkaka
7 dl vetemjöl   
4 tsk bakpulver   
2 tsk vaniljsocker   
2 ägg   
4 dl strösocker   
3 dl mjölk   
4 msk smör, smält
 

Äpplen:
0,75 dl strösocker   
2 msk kanel
1 kg äpplen, skalade och, skalade och klyftade

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.

3. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.

4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.



Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/appelkaka-i-langpanna-2/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng