Lasagne med kantareller

Lasagne med kantareller
Info: för 4 pers, tar ca 40 minuter



1 paket färska lasagneplattor, ca 200 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g kantareller
matolja till stekning
200 g blandfärs
salt och peppar
100 g babyspenat
2 lagerblad
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl grädde
200 g färskost
200 g riven lagrad ost, t ex prästost


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala och finhacka lök och vitlök samt ansa svampen.

3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och fräs färsen tills den har ändrat färg. Smaka av med salt och peppar och ta upp färsen ur pannan.

4. Skölj pannan och hetta upp den med 2 msk olja. Rör ner  svampen och fräs runt i 3–4 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5.Tillsätt spenat, lagerblad, vin och grädde. Låt koka upp och småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar och ta av pannan från plattan. Rör ner färskost och 2/3 av den rivna osten och blanda väl.

6. Bottna en ugnsfast form, 35×20 cm, med lite av kantarellfräset. Lägg på lasagneplattor, strö på färs och klicka på kantarellfräs. Fortsätt varva fyllningen med lasagneplattor och avsluta med resten av den rivna osten.

7. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.




Källa: Allers
http://www.allers.se/lasagne-med-kantareller/



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng