Lasagne med kantareller
Lasagne med kantareller
Info: för 4 pers, tar ca 40 minuter
1 paket färska lasagneplattor, ca 200 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g kantareller
matolja till stekning
200 g blandfärs
salt och peppar
100 g babyspenat
2 lagerblad
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl grädde
200 g färskost
200 g riven lagrad ost, t ex prästost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök samt ansa svampen.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och fräs färsen tills den har ändrat färg. Smaka av med salt och peppar och ta upp färsen ur pannan.
4. Skölj pannan och hetta upp den med 2 msk olja. Rör ner svampen och fräs runt i 3–4 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5.Tillsätt spenat, lagerblad, vin och grädde. Låt koka upp och småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar och ta av pannan från plattan. Rör ner färskost och 2/3 av den rivna osten och blanda väl.
6. Bottna en ugnsfast form, 35×20 cm, med lite av kantarellfräset. Lägg på lasagneplattor, strö på färs och klicka på kantarellfräs. Fortsätt varva fyllningen med lasagneplattor och avsluta med resten av den rivna osten.
7. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Källa: Allers
http://www.allers.se/lasagne-med-kantareller/
Info: för 4 pers, tar ca 40 minuter
1 paket färska lasagneplattor, ca 200 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g kantareller
matolja till stekning
200 g blandfärs
salt och peppar
100 g babyspenat
2 lagerblad
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl grädde
200 g färskost
200 g riven lagrad ost, t ex prästost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök samt ansa svampen.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och fräs färsen tills den har ändrat färg. Smaka av med salt och peppar och ta upp färsen ur pannan.
4. Skölj pannan och hetta upp den med 2 msk olja. Rör ner svampen och fräs runt i 3–4 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5.Tillsätt spenat, lagerblad, vin och grädde. Låt koka upp och småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar och ta av pannan från plattan. Rör ner färskost och 2/3 av den rivna osten och blanda väl.
6. Bottna en ugnsfast form, 35×20 cm, med lite av kantarellfräset. Lägg på lasagneplattor, strö på färs och klicka på kantarellfräs. Fortsätt varva fyllningen med lasagneplattor och avsluta med resten av den rivna osten.
7. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Källa: Allers
http://www.allers.se/lasagne-med-kantareller/
Kommentarer
Skicka en kommentar