Rostad rotfruktssoppa
Rostad rotfruktssoppa
Info: för 4 pers
175 g palsternackor
150 g morötter
200 g rotselleri
1 skalad vitlöksklyfta
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
7 dl grönsaksbuljong
3 dl Arla Köket® gräddmjölk
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 dl hackade färska blandade örter
Tillbehör:
1 dl Kvibille® cheddar riven
1 dl rostade blandade frön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg dem och vitlöksklyftan på bakplåtspapper på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och rosta i mitten av ugnen ca 15 min.
3. Koka upp buljongen i en kastrull och lägg ner rotfrukter och vitlök. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Koka upp och smaksätt med citron och örter. Servera soppan med tillbehören.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/rostad-rotfruktssoppa/
Info: för 4 pers
175 g palsternackor
150 g morötter
200 g rotselleri
1 skalad vitlöksklyfta
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
7 dl grönsaksbuljong
3 dl Arla Köket® gräddmjölk
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 dl hackade färska blandade örter
Tillbehör:
1 dl Kvibille® cheddar riven
1 dl rostade blandade frön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg dem och vitlöksklyftan på bakplåtspapper på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och rosta i mitten av ugnen ca 15 min.
3. Koka upp buljongen i en kastrull och lägg ner rotfrukter och vitlök. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Koka upp och smaksätt med citron och örter. Servera soppan med tillbehören.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/rostad-rotfruktssoppa/
Kommentarer
Skicka en kommentar