Potatis och purjolökssoppa med rostade nötter
Potatis och purjolökssoppa med rostade nötter
Info: för 4 pers
4 potatisar (ca 350 g)
1 gul lök
1 purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
2 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1/2 dl hasselnötter
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
1/2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
1. Skala och skiva potatis, lök och purjolök (även det gröna).
2. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull. Tillsätt kycklingfond och vatten. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
3. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna. Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
4. Blanda ner crème fraichen i soppan och mixa slät med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
5. Häll upp soppan i skålar och servera med nöthacket.
INFO:
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden.
Källa: ICA
http://www.ica.se/buffe/recept/potatis-och-purjolokssoppa-med-rostade-notter-717855/
Info: för 4 pers
4 potatisar (ca 350 g)
1 gul lök
1 purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
2 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1/2 dl hasselnötter
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
1/2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
1. Skala och skiva potatis, lök och purjolök (även det gröna).
2. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull. Tillsätt kycklingfond och vatten. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
3. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna. Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
4. Blanda ner crème fraichen i soppan och mixa slät med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
5. Häll upp soppan i skålar och servera med nöthacket.
INFO:
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden.
Källa: ICA
http://www.ica.se/buffe/recept/potatis-och-purjolokssoppa-med-rostade-notter-717855/
Kommentarer
Skicka en kommentar