Klassisk lasagne med grönsallad
Klassisk lasagne med grönsallad
Info: 4 port
Köttfärssås
0,5 st gul lök(ar)
4 klyfta(or) vitlök(ar)
1 msk olivolja
500 gram köttfärs
1 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano, torkad
3 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
380 gram krossade tomater, + 1 förp vatten
2 msk grönsaksbuljong
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 gram lasagneplattor, 1 ask
Bechamelsås
100 gram smör
0,75 dl vetemjöl
8 dl mjölk
150 gram ost, riven
1 krm salt, efter smak
1 krm vitpeppar, efter smak
Sallad
1 st salladshuvud
125 gram körsbärstomater
0,5 st rödlök(ar)
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör så här:
Köttfärssås
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.
3. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min.
Bechamelsås
1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Lasagne
1. Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad
1. Skölj och strimla sallad och skölj och halvera tomater. Skala och finstrimla rödlök och blanda i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera lasagnen med grönsallad.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/klassisk-lasagne-med-gronsallad/
Info: 4 port
Köttfärssås
0,5 st gul lök(ar)
4 klyfta(or) vitlök(ar)
1 msk olivolja
500 gram köttfärs
1 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano, torkad
3 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
380 gram krossade tomater, + 1 förp vatten
2 msk grönsaksbuljong
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 gram lasagneplattor, 1 ask
Bechamelsås
100 gram smör
0,75 dl vetemjöl
8 dl mjölk
150 gram ost, riven
1 krm salt, efter smak
1 krm vitpeppar, efter smak
Sallad
1 st salladshuvud
125 gram körsbärstomater
0,5 st rödlök(ar)
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör så här:
Köttfärssås
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.
3. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min.
Bechamelsås
1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Lasagne
1. Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad
1. Skölj och strimla sallad och skölj och halvera tomater. Skala och finstrimla rödlök och blanda i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera lasagnen med grönsallad.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/klassisk-lasagne-med-gronsallad/
Kommentarer
Skicka en kommentar