Vegetarisk lasagne med fetaost och oliver
Vegetarisk lasagne med fetaost och oliver
Info: för 4 pers
8 st lasagneplattor
300 g spenat, fryst hel
200 g ost
1 st lök, gul
1 st vitlöksklyfta
0.5 st purjolök
1 bit rotselleri
1 st morot
2 st selleristjälkar
1 msk olivolja
500g tomater, krossade på burk
1 msk tomatpuré
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
5 dl vatten
0.5 kruka basilika, färsk
15 st oliver, svarta utan kärna
1 dl fetaost, i tärningar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Skala och skär rotselleri och morot i bitar.
5. Skölj och skiva stjälkselleri och purjolök i skivor.
6. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.
7. Blanda ner tomater, tomatpuré, grönsaksfond och vatten. Låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter.
8. Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika.
9. Varva lasagneplattor med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat i en ugnssäker form.
10. Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost.
11. Gratinera i ca 30–45 minuter.
12. Servera gärna med en tomatsallad smaksatt med basilika, olivolja och vit balsamicovinäger.
Källa: Touch of taste
http://www.touchoftaste.se/recept/gron-mat/vegetarisk-lasagne-med-fetaost-och-oliver/
Info: för 4 pers
8 st lasagneplattor
300 g spenat, fryst hel
200 g ost
1 st lök, gul
1 st vitlöksklyfta
0.5 st purjolök
1 bit rotselleri
1 st morot
2 st selleristjälkar
1 msk olivolja
500g tomater, krossade på burk
1 msk tomatpuré
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
5 dl vatten
0.5 kruka basilika, färsk
15 st oliver, svarta utan kärna
1 dl fetaost, i tärningar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Skala och skär rotselleri och morot i bitar.
5. Skölj och skiva stjälkselleri och purjolök i skivor.
6. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.
7. Blanda ner tomater, tomatpuré, grönsaksfond och vatten. Låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter.
8. Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika.
9. Varva lasagneplattor med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat i en ugnssäker form.
10. Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost.
11. Gratinera i ca 30–45 minuter.
12. Servera gärna med en tomatsallad smaksatt med basilika, olivolja och vit balsamicovinäger.
Källa: Touch of taste
http://www.touchoftaste.se/recept/gron-mat/vegetarisk-lasagne-med-fetaost-och-oliver/
Kommentarer
Skicka en kommentar