Krämig gratäng med kycklingspett

Krämig gratäng med kycklingspett 
Info: för 4 pers, tar ca 1 timme.


Gratäng:
700 g potatis i skivor
2 palsternackor
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
3 dl grädde
50 g smör

Spett:

4 kycklingfiléer
1 msk sambal oelek
saften av ½ citron
½ dl olivolja
salt och peppar

Servering:
ev färska örter

Dessutom behövs:
grillpinnar (Träpinnar skall läggas i blöt)

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.

2. Gratäng: Skala potatis, palsternackor, vitlök och lök. Skär i skivor och varva i en ugnsfast form tillsammans med parmesanosten. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll på grädden och klicka ut smöret ovanpå. Baka i ugnen i ca 40 min, tills den får fin färg.

3. Spett: Dela filéerna på längden och trä upp på grillpinnar. Lägg på en tallrik. Blanda sambal oelek med citronsaft och olivolja och pensla filéerna med blandningen. Krydda med salt och peppar.

4. Grilla eller stek kycklingspetten tills de är genomstekta, ca 3–4 minuter på var sida. Servera gratängen med kycklingen och garnera eventuellt med lite färska örter.


Källa: Allers köket
http://www.allers.se/rotfruktsgratang-med-parmesan-och-kycklingspett-recept/



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng