Thai-inspirerad Kycklinggryta
Thai-inspirerad Kycklinggryta
Info: för 4 pers
500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl lök, gul hackad
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, färsk finhackad
2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
1 dl vattenkastanjer, skivade (burk)
1 dl paprika, röd finhackad
2-4 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
salt och svartpeppar
lime, saften av
Till servering:
4 portioner kokt ris och valfritt grönt
Gör så här:
1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond.
6. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.
Källa: Touch of taste
http://www.touchoftaste.se/recept/kyckling/thai-inspirerad-kycklinggryta/
Info: för 4 pers
500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl lök, gul hackad
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, färsk finhackad
2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
1 dl vattenkastanjer, skivade (burk)
1 dl paprika, röd finhackad
2-4 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
salt och svartpeppar
lime, saften av
Till servering:
4 portioner kokt ris och valfritt grönt
Gör så här:
1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond.
6. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.
Källa: Touch of taste
http://www.touchoftaste.se/recept/kyckling/thai-inspirerad-kycklinggryta/
Kommentarer
Skicka en kommentar