Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella
Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella
Info: ger 4 port
1 aubergine
1 1/2 tsk salt till auberginen
4 tomater
250 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs (10%)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp (à 250 g) kvarg (1%)
200 g färska lasagneplattor
1/2 gurka i stavar till servering
Sallad:
1 påse röd råkostsallad (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Krydda dem runtom med salt. Låt ligga och salta ur ca 10 minuter. Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor och skiva mozzarellan tunt.
3. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlök och färs ca 5 minuter i hälften av oljan i en stor stekpanna. Tillsätt oregano, tomatpuré och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner kvargen. Ta upp och lägg på en tallrik. Skölj sedan ur stekpannan.
4. Torka saltet av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor ca 5 minuter i resten av oljan.
5. Varva lasagneplattor, färsröra, aubergine och tomat i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Avsluta med ett lager färsröra och lägg på mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sallad:
1. Lägg salladen i en skål och häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
2. Servera lasagnen med grönsalladen och gurkstavar.
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg, byt mozzarella mot hårdost lagrad mer än 3 månader eller laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Källa: ICA
http://www.ica.se/recept/lasagne-moussaka-med-aubergine-och-mozzarella-713510/
Info: ger 4 port
1 aubergine
1 1/2 tsk salt till auberginen
4 tomater
250 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs (10%)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp (à 250 g) kvarg (1%)
200 g färska lasagneplattor
1/2 gurka i stavar till servering
Sallad:
1 påse röd råkostsallad (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Krydda dem runtom med salt. Låt ligga och salta ur ca 10 minuter. Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor och skiva mozzarellan tunt.
3. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlök och färs ca 5 minuter i hälften av oljan i en stor stekpanna. Tillsätt oregano, tomatpuré och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner kvargen. Ta upp och lägg på en tallrik. Skölj sedan ur stekpannan.
4. Torka saltet av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor ca 5 minuter i resten av oljan.
5. Varva lasagneplattor, färsröra, aubergine och tomat i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Avsluta med ett lager färsröra och lägg på mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sallad:
1. Lägg salladen i en skål och häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
2. Servera lasagnen med grönsalladen och gurkstavar.
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg, byt mozzarella mot hårdost lagrad mer än 3 månader eller laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Källa: ICA
http://www.ica.se/recept/lasagne-moussaka-med-aubergine-och-mozzarella-713510/
Kommentarer
Skicka en kommentar