Krämig blomkåls- och bacongratäng

Krämig blomkåls- och bacongratäng
Info: för 4 pers, tar ca 45 minuter



1 blomkålshuvud, ca 800 g
1 pkt bacon, ca 140 g
2 dl vispgrädde
½ dl ströbröd
200 g naturell cream cheese
2 dl riven vällagrad ost

Tillbehör:
rostade pumpafrön
surdegsbröd


Gör så här:
1.
Skölj blomkålen, behåll det helt och lägg i en kastrull med vatten. På med lock och låt koka i ca 10 minuter.

2.Sätt ugnen på 225–250°. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i stekpanna eller ugn.

3.Rör ihop grädde, ströbröd, cream cheese och riven ost.

4.Ta upp blomkålshuvudet och låt det rinna av väl. Lägg det helt i en form, tryck till det något och öppna upp ”sprickor”. Häll på ostkrämen över och ner mellan buketterna.

5.Tillaga klart högt upp i ugnen i 15 minuter. Håll uppsikt. Servera med knaperstekt bacon, rostade pumpafrön och bröd.


TIPS!
Så steker du bacon i ugn!

Lägg baconbitarna utspridda på bakpapper och tillaga på ca 225° i 10 minuter.



Källa: Allers

http://sandra.allers.se/kramig-blomkals-och-bacongratang/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng