Kycklinglasagne

Kycklinglasagne
Info: ger 4 port



ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
1 msk olja
12 lasagneplattor
690 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
1 1/2 dl riven ost
1 kruka krispsallad
1/2 förp gröna ärter (à 250 g)


Så här gör du:

1.
Tina ärtorna.
   
2. Sätt ugnen på 225°C.
   
3. Stek färsen i oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar.
   
4. Blanda grädde och majsstärkelse och häll över färsen. Rör runt tills såsen tjocknar.
   
5. Smörj en ugnssäker form med oljan. Varva lasagneplattorna med färssåsen i formen. Fördela pastasåsen mellan lagren. Toppa med osten.
   
6. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
   
7. Riv salladen i bitar och lägg upp i en skål med ärtorna.
   

Servera lasagnen med salladen.



För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt ostalternativ.

Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Tips:
Servera gärna salladen med en vinägrett på 2 msk olja och 1 msk vinäger (för 4 port).


Källa: ICA

http://www.ica.se/recept/kycklinglasagne-721347/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng