Kycklinglasagne
Kycklinglasagne
Info: ger 4 port
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
1 msk olja
12 lasagneplattor
690 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
1 1/2 dl riven ost
1 kruka krispsallad
1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
Så här gör du:
1. Tina ärtorna.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Stek färsen i oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda grädde och majsstärkelse och häll över färsen. Rör runt tills såsen tjocknar.
5. Smörj en ugnssäker form med oljan. Varva lasagneplattorna med färssåsen i formen. Fördela pastasåsen mellan lagren. Toppa med osten.
6. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
7. Riv salladen i bitar och lägg upp i en skål med ärtorna.
Servera lasagnen med salladen.
För alla:
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Tips:
Servera gärna salladen med en vinägrett på 2 msk olja och 1 msk vinäger (för 4 port).
Källa: ICA
http://www.ica.se/recept/kycklinglasagne-721347/
Info: ger 4 port
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
1 msk olja
12 lasagneplattor
690 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
1 1/2 dl riven ost
1 kruka krispsallad
1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
Så här gör du:
1. Tina ärtorna.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Stek färsen i oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda grädde och majsstärkelse och häll över färsen. Rör runt tills såsen tjocknar.
5. Smörj en ugnssäker form med oljan. Varva lasagneplattorna med färssåsen i formen. Fördela pastasåsen mellan lagren. Toppa med osten.
6. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
7. Riv salladen i bitar och lägg upp i en skål med ärtorna.
Servera lasagnen med salladen.
För alla:
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Tips:
Servera gärna salladen med en vinägrett på 2 msk olja och 1 msk vinäger (för 4 port).
Källa: ICA
http://www.ica.se/recept/kycklinglasagne-721347/
Kommentarer
Skicka en kommentar