Laxgratäng med broccoli och prästost

Laxgratäng med broccoli och prästost
Info: för 4 pers, tar ca 30 minuter.



4 laxfiléer à 125 g
1 msk smör eller olja
500 g kokt potatis
400 g fryst och tinad broccoli
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl grädde
2 tsk torkade örter, t ex basilika, timjan, oregano
1 krm chiliflakes
salt och peppar
80 g prästost

Servering:
persilja
finhackad salladslök


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj fyra portionsformar eller en stor ugnsform med smör eller olja.

2. Hacka lax, potatis och broccoli i mindre kuber, ca 3×3 cm, fördela sedan i formarna.

3. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, torkade örter, chiliflakes och smaka av med salt och peppar. Fördela äggsmeten i formarna.

4. Riv osten och fördela i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Garnera med hackad persilja och salladslök. Servera gärna tillsammans med sallad eller en bit bröd.




Källa: Allers 

http://www.allers.se/rotfruktsgratang-med-parmesan-och-kycklingspett-recept/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng