Spenatsoppa med ägg
Spenatsoppa med ägg
Info: för 4 pers
2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
4 ägg
Till servering: Bröd och rökt skinka
1. Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
2. Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Till servering: Servera soppan med ägg, bröd och rökt skinka.
Källa: ICA
http://www.ica.se/recept/spenatsoppa-med-agg-367220/
Info: för 4 pers
2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
4 ägg
Till servering: Bröd och rökt skinka
1. Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
2. Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Till servering: Servera soppan med ägg, bröd och rökt skinka.
Källa: ICA
http://www.ica.se/recept/spenatsoppa-med-agg-367220/
Kommentarer
Skicka en kommentar