Gan zha wanzi – friterade köttbullar

Gan zha wanzi – friterade köttbullar
Info: 2 pers eller 6 pers på buffé




300 g fläskfärs   
0,5 tsk salt   
0,25 hönsbuljongtärning   
2 msk kinesiskt risvin, eller torr sherry
1 tsk ingefära, finhackad färsk
1 st äggula
   
Fritering:
6 dl rapsolja

Tillbehör:    
sweet chilisås




Så här gör du:


1. Blanda alla ingredienser till färsen och arbeta den smidig, gärna med händerna. Forma färsen till ca 20 runda köttbullar som läggs på en lätt oljad skärbräda.

2. Hetta upp oljan till 140° i en gryta eller fritös. Fritera hälften av köttbullarna åt gången ca 1 minut. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.

3. Hetta upp oljan till 180° och fritera köttbullarna, hälften i taget, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.

4.
Servera köttbullarna nyfriterade med sweet chilisås.





 

Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/gan-zha-wanzi-friterade-kottbullar/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng