Färskpotatissallad med mycket lök och kapris
Färskpotatissallad med mycket lök och kapris
Info: 4 portioner.
1 msk dijonsenap
peppar
salt
1 dl buljong
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk kapris
1 st gul lök(ar)
1 knippa(en) persilja
1 st purjolök(ar)
1 kg färskpotatis(ar)
2 tsk dragon
Gör så här:
1. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Förbered
under tiden dressingen.
2. Finhacka den gula löken, och strimla purjolöken fint. Blanda dressingen i en stor
skål. Börja med vinäger, citronsaft, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Vispa
därefter i olivoljan i en tunn stråle, och sist buljongen.
3. Hönsbuljong ger dressingen en fyllig smak, men det går också bra med grönsaksbuljong.
Blanda sist i den finhackade gula löken.
4. Skär potatisen (som fortfarande bör vara varm) i ganska stora bitar och vänd försiktigt
ned dem i dressingen.
5. Tillsätt slutligen den strimlade purjolöken, kaprisen och den hackade persiljan och
blanda försiktigt. Servera gärna salladen när den fortfarande är lite ljummen.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/farskpotatissallad-med-mycket-lok-och-kapris/
Info: 4 portioner.
1 msk dijonsenap
peppar
salt
1 dl buljong
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk kapris
1 st gul lök(ar)
1 knippa(en) persilja
1 st purjolök(ar)
1 kg färskpotatis(ar)
2 tsk dragon
Gör så här:
1. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Förbered
under tiden dressingen.
2. Finhacka den gula löken, och strimla purjolöken fint. Blanda dressingen i en stor
skål. Börja med vinäger, citronsaft, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Vispa
därefter i olivoljan i en tunn stråle, och sist buljongen.
3. Hönsbuljong ger dressingen en fyllig smak, men det går också bra med grönsaksbuljong.
Blanda sist i den finhackade gula löken.
4. Skär potatisen (som fortfarande bör vara varm) i ganska stora bitar och vänd försiktigt
ned dem i dressingen.
5. Tillsätt slutligen den strimlade purjolöken, kaprisen och den hackade persiljan och
blanda försiktigt. Servera gärna salladen när den fortfarande är lite ljummen.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/farskpotatissallad-med-mycket-lok-och-kapris/
Kommentarer
Skicka en kommentar