Fikonmarmelad

Fikonmarmelad
Info: ger 4 port


250 g torkade fikon
2 1/2 dl vatten
2 dl rödvin
1/2 dl muscovadoråsocker
2 kanelstänger
1 lagerblad


Gör så här:
1.
Blötlägg fikonen i vatten ca 1 timme.

2. Ta upp fikonen, skär bort skaften och hacka dem. Lägg fikonhacket i en kastrull och tillsätt vatten, rödvin, socker och kryddor.

3. Låt sjuda utan lock 20-25 minuter. Känns marmeladen för tjock, tillsätt mer vatten under koktiden.


För alla:
Fri från gluten, ägg och mjölk.



Källa: ICA köket
http://www.ica.se/recept/rabarbermarmelad-till-ostbrickan-574887/ikonmarmelad




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng