Kycklingspett med texmex-smak

Kycklingspett med texmex-smak
Info: 20 portioner


2 1/2 kg kycklinglårfilé
4/5 dl rapsolja
2 tsk salt
3 msk hackad oregano eller persilja

Marinad:
1 dl soja
1/2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
1/2 msk chilipulver
1/2 dl chilisås av ketchuptyp

Glaze:
1 dl rapsolja
4/5 dl chilisås av ketchuptyp



Gör så här: 

1. Lägg ca två grillspett av trä per person i blöt. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.

2. Marinad: Blanda soja, kryddor och chilisås i en stor bunke. Lägg ner kycklingen och se till att alla bitar får marinad på sig.

3. Sätt ugnen på 250°C grill.
   
4. Trä kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla runt om med olja och strö över salt.
   
5. Sätt in en plåt åt gången högst upp i ugnen och grilla spetten 10–15 minuter. (Kan förberedas hit.)
   
6. Värm ev spetten 10–15 minuter i ugnen på 150°C eller ställ fram dem i rumstemperatur 1–2 timmar före servering.
   
7. Glaze: Blanda olja och chilisås. Pensla de rumsvarma eller ljumma spetten strax före servering med glazen. Lägg upp spetten på uppläggningsfat. Strö över hackad oregano eller persilja.



Tips- Förbered
1 dag före festen: Gör kycklingspetten.
På festdagen: Ta fram kycklingspetten och låt stå framme 1-2 timmar om de inte ska värmas.
Strax före servering: Värm ev kycklingspetten och pensla med glazen.


För alla:
Fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Källa: Ica
http://www.ica.se/buffe/recept/kycklingspett-med-texmex-smak-715025/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng