Friterade oliver med ädelost
Friterade oliver med ädelost
Info: 6 portioner, tar ca: 30 min.
270 gram gröna oliver, urkärnade
105 gram ädelost
3 st ägg
225 ml vetemjöl
225 ml Panko
45 cl rapsolja
Gör så här:
1. Skölj oliverna och klappa dem torra med papper.
2. Skär små stavar av ädelosten och tryck in en bit i varje oliv.
3. Vispa ihop äggen i en skål. Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
4. Doppa oliven först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko ströbröd. Lägg på en tallrik. När du bara han några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka oliverna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt varm.
5. Ta fram ett lock ifall som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan blir för het.
6. Lägg ner ca 8 oliver i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara.
Servera ganska snart då de är godast varma.
Tips - Ett annorlunda inslag på mingelbordet. Frasiga oliver med antingen svag eller
stark smak av ädelost beroende på vilken sort du väljer. Kom ihåg att köpa stora
urkärnade oliver av bra kvalitet.
Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/friterade-oliver-med-adelost/
Info: 6 portioner, tar ca: 30 min.
270 gram gröna oliver, urkärnade
105 gram ädelost
3 st ägg
225 ml vetemjöl
225 ml Panko
45 cl rapsolja
Gör så här:
1. Skölj oliverna och klappa dem torra med papper.
2. Skär små stavar av ädelosten och tryck in en bit i varje oliv.
3. Vispa ihop äggen i en skål. Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
4. Doppa oliven först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko ströbröd. Lägg på en tallrik. När du bara han några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka oliverna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt varm.
5. Ta fram ett lock ifall som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan blir för het.
6. Lägg ner ca 8 oliver i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara.
Servera ganska snart då de är godast varma.
Tips - Ett annorlunda inslag på mingelbordet. Frasiga oliver med antingen svag eller
stark smak av ädelost beroende på vilken sort du väljer. Kom ihåg att köpa stora
urkärnade oliver av bra kvalitet.
Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/friterade-oliver-med-adelost/
Kommentarer
Skicka en kommentar