Choklad och hallontarteletter med hasselnötsglass
Choklad och hallontarteletter med hasselnötsglass
Info: För 8 tarteletter, tar ca: 240 min.
3,75 dl Mjöl
1 nypa Flingsalt
125 g Smör
3 st Äggulor
0,5 tsk Vaniljextrakt (frivilligt)
1 msk Vatten
3,5 dl Hallonmarmelad
2 dl Vispgrädde
200 g Choklad, 70 % kakaohalt
4,5 msk Kakaopulver
1 dl Florsocker
1 dl Hasselnötter
Hasselnötsglass
Gör så här:
1. Blanda mjöl, kakaopulver och salt i en skål, ställ åt sidan. Nyp ihop smöret och florsockret.
2. Mixa i äggulorna (och vaniljen). Blanda i de torra ingredienserna. Avsluta med att blanda i
vattnet, mixa tills det precis håller ihop.
3. Knåda lätt ihop till en boll, plasta in och kyl i 1 timme.
4. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram degen och dela i 8 bitar. Kavla ut mellan bakplåtspapper till
ca 0,5 cm tjock deg.
5. Klä de lätt smörade formarna med deg och tryck försiktigt ner i kanterna. Dra kaveln över
kanterna för en snygg avslutning. Pricka botten med en gaffel och kyl i ca 30 minuter.
6. Ta ut formarna och täck med bakplåtspapper, fyll dem med t.ex. okokt ris eller bönor. Baka av i 10 minuter. Ta bort papperet och baka klart i ca 10 minuter. Låt svalna i formen.
7. Fördela hallonmarmeladen och kyl i 1 timme.
Chokladganache:
8. Värm grädden i en kastrull. När första bubblan syns, ta bort från värmen och häll den varma grädden över chokladen i en skål. Rör om med slickepott tills allt smält och choklad ganachen är blank och fin.
9. Skeda chokladen över tarteletterna och kyl ytterligare i minst 2 timmar.
Servering
10. Ta ut dem precis innan servering och strö över lite flingsalt.
11. Servera med hasselnötsglass och strössla över hasselnötter.
Källa: Lidl recept
https://www.lidl-recept.se/Recept/Choklad-och-hallontarteletter-med-hasselnoetsglass
Info: För 8 tarteletter, tar ca: 240 min.
3,75 dl Mjöl
1 nypa Flingsalt
125 g Smör
3 st Äggulor
0,5 tsk Vaniljextrakt (frivilligt)
1 msk Vatten
3,5 dl Hallonmarmelad
2 dl Vispgrädde
200 g Choklad, 70 % kakaohalt
4,5 msk Kakaopulver
1 dl Florsocker
1 dl Hasselnötter
Hasselnötsglass
Gör så här:
1. Blanda mjöl, kakaopulver och salt i en skål, ställ åt sidan. Nyp ihop smöret och florsockret.
2. Mixa i äggulorna (och vaniljen). Blanda i de torra ingredienserna. Avsluta med att blanda i
vattnet, mixa tills det precis håller ihop.
3. Knåda lätt ihop till en boll, plasta in och kyl i 1 timme.
4. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram degen och dela i 8 bitar. Kavla ut mellan bakplåtspapper till
ca 0,5 cm tjock deg.
5. Klä de lätt smörade formarna med deg och tryck försiktigt ner i kanterna. Dra kaveln över
kanterna för en snygg avslutning. Pricka botten med en gaffel och kyl i ca 30 minuter.
6. Ta ut formarna och täck med bakplåtspapper, fyll dem med t.ex. okokt ris eller bönor. Baka av i 10 minuter. Ta bort papperet och baka klart i ca 10 minuter. Låt svalna i formen.
7. Fördela hallonmarmeladen och kyl i 1 timme.
Chokladganache:
8. Värm grädden i en kastrull. När första bubblan syns, ta bort från värmen och häll den varma grädden över chokladen i en skål. Rör om med slickepott tills allt smält och choklad ganachen är blank och fin.
9. Skeda chokladen över tarteletterna och kyl ytterligare i minst 2 timmar.
Servering
10. Ta ut dem precis innan servering och strö över lite flingsalt.
11. Servera med hasselnötsglass och strössla över hasselnötter.
Källa: Lidl recept
https://www.lidl-recept.se/Recept/Choklad-och-hallontarteletter-med-hasselnoetsglass
Kommentarer
Skicka en kommentar