Choklad och hallontarteletter med hasselnötsglass

Choklad och hallontarteletter med hasselnötsglass
Info: För 8  tarteletter, tar ca: 240 min.


3,75 dl Mjöl
1 nypa Flingsalt
125 g Smör
3 st Äggulor
0,5 tsk Vaniljextrakt (frivilligt)
1 msk Vatten
3,5 dl Hallonmarmelad
2 dl Vispgrädde
200 g Choklad, 70 % kakaohalt
4,5 msk Kakaopulver
1 dl Florsocker
1 dl Hasselnötter
Hasselnötsglass

Gör så här:
1. Blanda mjöl, kakaopulver och salt i en skål, ställ åt sidan. Nyp ihop smöret och florsockret.

2. Mixa i äggulorna (och vaniljen). Blanda i de torra ingredienserna. Avsluta med att blanda i
vattnet, mixa tills det precis håller ihop.

3. Knåda lätt ihop till en boll, plasta in och kyl i 1 timme.

4. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram degen och dela i 8 bitar. Kavla ut mellan bakplåtspapper till
ca 0,5 cm tjock deg.

5. Klä de lätt smörade formarna med deg och tryck försiktigt ner i kanterna. Dra kaveln över
kanterna för en snygg avslutning. Pricka botten med en gaffel och kyl i ca 30 minuter.

6. Ta ut formarna och täck med bakplåtspapper, fyll dem med t.ex. okokt ris eller bönor. Baka av i 10 minuter. Ta bort papperet och baka klart i ca 10 minuter. Låt svalna i formen.

7. Fördela hallonmarmeladen och kyl i 1 timme.


Chokladganache:
8. Värm grädden i en kastrull. När första bubblan syns, ta bort från värmen och häll den varma grädden över chokladen i en skål. Rör om med slickepott tills allt smält och choklad ganachen är blank och fin.

9. Skeda chokladen över tarteletterna och kyl ytterligare i minst 2 timmar.
Servering

10. Ta ut dem precis innan servering och strö över lite flingsalt.

11. Servera med hasselnötsglass och strössla över hasselnötter.



Källa: Lidl recept
https://www.lidl-recept.se/Recept/Choklad-och-hallontarteletter-med-hasselnoetsglass


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng