Mexikanska empanadas

Mexikanska empanadas (piroger)
Info: för 4 pers


1 maizena pajmix, förp (225 g)
1 lök, gul
1 päron   
200 g potatis, kokt kall
150 g kyckling, kall grillad
2 msk olivolja   
3 msk tacokrydda, (påse)

Tillbehör: 1 påse sallad, blandad (150 g)


Gör så här:  
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen med en gaffel. Skär kycklingen i smala strimlor.
   
2.
Fräs lök och päron i olja 2-3 min. Blanda det frästa med potatis och kyckling. Smaka av med tacokrydda och låt kallna.
   
3. Gör degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela fyllningen på rundlarna. Spara en kant (ca 2 cm). Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Pensla pirogerna med kallt vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler utan bakduk. Servera med sallad.



Tips- 
Mexikanska empanadas är matiga, stora piroger som lätt blir både barnens och de vuxnas favoriter!


 


Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/mexikanska-empanadas/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng