Laab Gai i krispiga salladsblad med ingefärsmajonnäs

Laab Gai i krispiga salladsblad med ingefärsmajonnäs
Info: 4 portioner.Tar ca: 30 min

 
Laab Gai:
400 g Kycklingfärs
2 - 3 Gemsallad
2 msk Rapsolja
2 st Röda chili
(finhackade)
1 bit Ingefära
(finhackad)
3 st Vitlöksklyftor
(pressade)
1 knippe Salladslök
(strimlad)
1 st Lime
2 msk Fisksås
1 kruka Koriander
(grovhackad)

Ingefärsmajonnäs:
2 dl majonnäs
2 msk Soja
riven ingefära


Gör så här:
Laab gai:
1. Stek färsen i rapsolja utan att den får färg eller bränns. Rör ofta.

2. Tillsätt chili, ingefära (spara lite till majonnäsen), vitlök, salladslök samt rivet
skal och saft från lime. Smaka av med fisksås och vänd allra sist ner koriandern.

Ingefärsmajonnäs:
1. Riv ner lite ingefära och soja i majonnäsen.



Tips- Servera laaben i salladsblad och toppa med majonnäs.




Källa: Lidl recept
https://www.lidl-recept.se/Recipes/Laab-Gai-i-krispiga-salladsblad-med-ingefaersmajonnaes

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng