Caesarsallad med parmaskinka
Caesarsallad med parmaskinka
Info: 4 portioner.
2 kruka(or) romansallad
1 timjan, till garnering
2 st tomat(er)
0,5 st baguette
1 smör
200 gram parmaskinka, i skivor
Dressing:
4 st sardellfiléer
2 st äggula(or)
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matolja
2 msk kapris
1 dl parmesanost, riven
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st salt
1 st svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda äggula, senap, sardellfiléer, salt, vinäger och vitlök i en matberedare.
Mixa allt till en slät sås.
2. Tillsätt försiktigt oljan under vispning.
3. Såsen ska bli som en majonnnäs. Häll upp såsen i en skål och rör i kapris och
parmesanost, smaka av med salt och peppar.
4. Bryt ner salladen i en skål. Skär tomaterna i småbitar, lägg ner i skålen. Häll
på dressingen och vänd försiktigt.
5. Skiva baguetten och dela skivorna mitt itu. Stek bitarna gyllenbruna i smör.
6. Lägg upp salladen på tallrikar och garnera med skinkan och det stekta brödet.
7. Garnera med en timjankvist.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/caesarsallad-med-parmaskinka/
Info: 4 portioner.
2 kruka(or) romansallad
1 timjan, till garnering
2 st tomat(er)
0,5 st baguette
1 smör
200 gram parmaskinka, i skivor
Dressing:
4 st sardellfiléer
2 st äggula(or)
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matolja
2 msk kapris
1 dl parmesanost, riven
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st salt
1 st svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda äggula, senap, sardellfiléer, salt, vinäger och vitlök i en matberedare.
Mixa allt till en slät sås.
2. Tillsätt försiktigt oljan under vispning.
3. Såsen ska bli som en majonnnäs. Häll upp såsen i en skål och rör i kapris och
parmesanost, smaka av med salt och peppar.
4. Bryt ner salladen i en skål. Skär tomaterna i småbitar, lägg ner i skålen. Häll
på dressingen och vänd försiktigt.
5. Skiva baguetten och dela skivorna mitt itu. Stek bitarna gyllenbruna i smör.
6. Lägg upp salladen på tallrikar och garnera med skinkan och det stekta brödet.
7. Garnera med en timjankvist.
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/caesarsallad-med-parmaskinka/
Kommentarer
Skicka en kommentar