Färskpotatissallad med örter, parmesan och grillad aubergine
Färskpotatissallad med örter, parmesan och grillad aubergine
Info: 4 portioner.
Potatissallad:
500 gram färskpotatis(ar)
250 gram sparris
1 st blomkål
0,5 st gurka
125 gram körsbärstomat
1 förpackning kikärtor
0,5 kruka(or) gräslök
1 kruka(or) basilika
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 krm salt, efter smak
1 krm svartpeppar, efter smak
50 gram grana padano
Aubergine:
1 st aubergine
1 klyfta(or) vitlök(ar)
1 msk olivolja
1 krm salt, efter smak
1 krm svartpeppar, efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Aubergine:
1. Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök. Gnid in auberginestängerna i vitlök och olja och krydda
med lite salt och peppar. Grilla i ugnen ca 15-20 min.
Potatissallad:
2. Skölj potatisen och dela den på mitten eller i kvartar om de är stora. Koka i
saltat vatten.
3. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i ca 3 bitar.
Tillsätt sparrisbitarna till potatisvattnet den sista minuten. Sila av vattnet
och spola potatis och sparris i kallt vatten så att koktiden avstannar. Lägg
upp i en skål.
4. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och skär gurkan i halvmånar och skölj
och halvera tomaterna. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Blanda
alltsammans med potatis och sparris.
5. Skölj och finhacka gräslök och basilika och tillsätt i skålen. Tillsätt olja,
balsamvinäger samt salt och peppar efter smak. Riv grana padano grovt och tillsätt
till salladen.
6. Servera potatissalladen med grillad aubergine.
Tips- Färskpotatis är en ständig favorit på sommaren. Den här salladen med
örter, parmesan och grillad aubergine är magisk och kommer garanterat bli
ett återkommande inslag på sommarens middagar och luncher.
Info:
Näringsvärde:
Kcal: 508
Protein: 21 gram
Fett: 23 gram
Kolhydrater: 48 gram
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/farskpotatissallad-med-orter-parmesan-och-grillad-aubergine/
Info: 4 portioner.
Potatissallad:
500 gram färskpotatis(ar)
250 gram sparris
1 st blomkål
0,5 st gurka
125 gram körsbärstomat
1 förpackning kikärtor
0,5 kruka(or) gräslök
1 kruka(or) basilika
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 krm salt, efter smak
1 krm svartpeppar, efter smak
50 gram grana padano
Aubergine:
1 st aubergine
1 klyfta(or) vitlök(ar)
1 msk olivolja
1 krm salt, efter smak
1 krm svartpeppar, efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Aubergine:
1. Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök. Gnid in auberginestängerna i vitlök och olja och krydda
med lite salt och peppar. Grilla i ugnen ca 15-20 min.
Potatissallad:
2. Skölj potatisen och dela den på mitten eller i kvartar om de är stora. Koka i
saltat vatten.
3. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i ca 3 bitar.
Tillsätt sparrisbitarna till potatisvattnet den sista minuten. Sila av vattnet
och spola potatis och sparris i kallt vatten så att koktiden avstannar. Lägg
upp i en skål.
4. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och skär gurkan i halvmånar och skölj
och halvera tomaterna. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Blanda
alltsammans med potatis och sparris.
5. Skölj och finhacka gräslök och basilika och tillsätt i skålen. Tillsätt olja,
balsamvinäger samt salt och peppar efter smak. Riv grana padano grovt och tillsätt
till salladen.
6. Servera potatissalladen med grillad aubergine.
Tips- Färskpotatis är en ständig favorit på sommaren. Den här salladen med
örter, parmesan och grillad aubergine är magisk och kommer garanterat bli
ett återkommande inslag på sommarens middagar och luncher.
Info:
Näringsvärde:
Kcal: 508
Protein: 21 gram
Fett: 23 gram
Kolhydrater: 48 gram
Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/farskpotatissallad-med-orter-parmesan-och-grillad-aubergine/
Kommentarer
Skicka en kommentar