Friterad minimozzarella med sweet chili
Friterad minimozzarella med sweet chili
Info: 6 portioner, tar ca: 30 min.
225 gram minimozzarella
3 st ägg
0,75 tsk paprikapulver
0,75 tsk chilipulver
0,75 tsk timjan
0,75 tsk salt
3 dl vetemjöl
225 ml Panko
45 cl rapsolja
15 cl sweet Chili, som tillbehör
Gör så här:
1. Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt.
2. Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
3. Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko ströbröd. Lägg på en tallrik.
När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att
oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en
liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt
varm.
4. Ta fram ett lock ifall som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan
blir för het.
5. Lägg ner ca 8 mozzarellabollar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg.
Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara.
Servera ganska snart då de är godast varma.
Tips - Rolig och frasig boll som alla stora och små barn gillar!
Du kan ta lite mer kryddor om du serverar detta bara till vuxna.
På ett mingelbord räcker receptet säkert till fler än fyra ifall
man bara tar någon enstaka mozzarellaboll.
Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/friterad-minimozzarella-med-sweet-chili/
Info: 6 portioner, tar ca: 30 min.
225 gram minimozzarella
3 st ägg
0,75 tsk paprikapulver
0,75 tsk chilipulver
0,75 tsk timjan
0,75 tsk salt
3 dl vetemjöl
225 ml Panko
45 cl rapsolja
15 cl sweet Chili, som tillbehör
Gör så här:
1. Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt.
2. Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
3. Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko ströbröd. Lägg på en tallrik.
När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att
oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en
liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt
varm.
4. Ta fram ett lock ifall som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan
blir för het.
5. Lägg ner ca 8 mozzarellabollar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg.
Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara.
Servera ganska snart då de är godast varma.
Tips - Rolig och frasig boll som alla stora och små barn gillar!
Du kan ta lite mer kryddor om du serverar detta bara till vuxna.
På ett mingelbord räcker receptet säkert till fler än fyra ifall
man bara tar någon enstaka mozzarellaboll.
Källa: Tasteline.com
http://www.tasteline.com/recept/friterad-minimozzarella-med-sweet-chili/
Kommentarer
Skicka en kommentar