Kasslergratäng

Kasslergratäng
Info: 8 port.


750 g benfri kassler
1½ kg potatis
1 morot
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kvibille® cheddar riven
 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Strimla kasslern.

2. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken
och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

3.
Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser
och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.

4. Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.

5. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.



Tips - Syrad grädde bidrar med bra konsistens till gratängen. Mjölksyran balanserar
upp det söta från morot och lök och passar väldigt bra med det rökta i kasslern
och till osten.



Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/kasslergratang/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng