Kraftfull krispig lammnudelsallad

Kraftfull krispig lammnudelsallad
Info: 6 portioner.


2 msk ingefära
1,5 st röd chilifrukt, 1-2 stycken
8 msk olivolja
4 msk rödvinsvinäger
4 msk soja, med låg salthalt
300 gram risnudlar
2 st morötter
1 st gurka
1 huvud romansallad
1 huvud isbergssallad
2 kvist(ar) timjan, några kvistar, färsk
250 gram lammkött, tillagat
1 msk sesamfrö

Gör så här:
1. Skala ingefäran och finriv tillsammans med chilin i en liten skål. Tillsätt olja,
vinäger och soja så att det blir en dressing och ställ åt sidan.
   
2. Lägg nudlarna i en skål, täck med kokande vatten och låt dra i ungefär 15 minuter
eller tills de är mjuka. Rör om med en tång då och då så att de inte klibbar ihop.
   
3. Skala morötterna och skiva dem i långa remsor med en potatisskalare, skiva gurkan
i ojämna bitar och lägg båda i en stor salladsskål.
   
4. Putsa salladen, skär den i bitar och lägg ovanpå morötterna och gurkan. Repa mynta
bladen över. Låt nudlarna rinna av och lägg dem i salladsskålen.
   
5. Finskiva eller strimla det tillagade lammet och lägg i en stor stekpanna på hög värme
tillsammans med sesamfröna. Blanda och stek i några minuter eller tills lammet är knaprigt
och gott och fröna gyllenbruna.
   
6. Vispa dressingen, ringla den över allt i salladsskålen och blanda tills det täcker.
Finskiva resten av chilin och strö över, lägg det läckra sesamlammet ovanpå och servera
omedelbart.







Källa: Tasteline
http://www.tasteline.com/recept/kraftfull-krispig-lammnudelsallad/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng