Grönsaksgratäng
Grönsaksgratäng
Info: 4 port.
500 g blomkål
250 g broccoli
250 g zucchini
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
5 dl Kelda® bechamelsås
2½ dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem lätt ca
3 min och häll av vattnet.
2. Skär zucchinin i skivor och stek ca 1 min på varje sida.
3. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Häll på såsen och strö över osten.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Tips - Gratäng som passar utmärkt att servera till halloumi, rökt skinka, bacon eller
ett annat lite salt tillbehör. Grönsakerna kan varieras efter smak och säsong.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/gronsaksgratang/
Info: 4 port.
500 g blomkål
250 g broccoli
250 g zucchini
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
5 dl Kelda® bechamelsås
2½ dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem lätt ca
3 min och häll av vattnet.
2. Skär zucchinin i skivor och stek ca 1 min på varje sida.
3. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Häll på såsen och strö över osten.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Tips - Gratäng som passar utmärkt att servera till halloumi, rökt skinka, bacon eller
ett annat lite salt tillbehör. Grönsakerna kan varieras efter smak och säsong.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/gronsaksgratang/
Kommentarer
Skicka en kommentar