Lyxig laxgratäng
Lyxig laxgratäng
Info: för 6 pers
ca 1 kg färsk lax
salt och peppar
150 g riven lagrad ost,
gärna Västerbottensost
Guldmos:
1 1/2 kg skalad potatis,
gärna mandelpotatis
2 äggulor
2 msk Norrmejerier Smör
ca 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
salt och peppar
Sås:
2 msk Norrmejerier Smör
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 dl vatten
1 1/2 dl vitt vin
3 dl Norrmejerier Vispgrädde
Garnering:
ca 1 msk löj- eller sikrom per portion
2 finhackade rödlökar
2 limefrukter i klyftor eller
1 stor citron
dill
Gör så här:
1. Blanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs.
2. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt).
3. Forma fina köttbullar och stek dem i oljan.
4. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond.
5. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.
Tips– för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.
Källa: Norrmejerier
http://www.norrmejerier.se/recept/lyxig-laxgratang
Info: för 6 pers
ca 1 kg färsk lax
salt och peppar
150 g riven lagrad ost,
gärna Västerbottensost
Guldmos:
1 1/2 kg skalad potatis,
gärna mandelpotatis
2 äggulor
2 msk Norrmejerier Smör
ca 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
salt och peppar
Sås:
2 msk Norrmejerier Smör
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 dl vatten
1 1/2 dl vitt vin
3 dl Norrmejerier Vispgrädde
Garnering:
ca 1 msk löj- eller sikrom per portion
2 finhackade rödlökar
2 limefrukter i klyftor eller
1 stor citron
dill
Gör så här:
1. Blanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs.
2. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt).
3. Forma fina köttbullar och stek dem i oljan.
4. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond.
5. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.
Tips– för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.
Källa: Norrmejerier
http://www.norrmejerier.se/recept/lyxig-laxgratang
Kommentarer
Skicka en kommentar