Krämig rotfruktssoppa

Krämig rotfruktssoppa
Info: 4 portioner


8 potatisar
2 palsternackor
3 morötter
1 liter örtbuljong
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
4 ansjovisfiléer
salt och peppar
250 g KESO® cottage cheese

Gör så här:

1. Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar.

2. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar.

3. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under
lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen.

4. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet
i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar.

5.
Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare.

6. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.

7. Servera med cottage cheese och grovt bröd.




Källa: Arla.se
https://www.arla.se/recept/kramig-rotfruktssoppa/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng