Krämig soppa med broccoli, palsternacka och ädelost
Krämig soppa med broccoli, palsternacka och ädelost
Info: för 4 pers
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 palsternackor (à ca 250 g)
2 broccoli (à 250 g)
2 msk smör
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt och peppar
50 g ädelost
Gör så här:
1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor.
2. Fräs lök, vitlök och den skivade palsternackan i smöret i en kastrull ca 3 minuter.
3. Tillsätt grädde, vinäger, buljongtärning, vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna.
4. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills palsternackan är mjuk.
5. Ta från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
6. Dela resterande broccoli i ännu mindre buketter.
7. Tillsätt broccolibuketter och palsternackstärningar och låt sjuda ca 3 minuter.
8. Smula över ädelost och servera gärna med ett gott bröd.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Källa: ICA köket
http://www.ica.se/buffe/recept/kramig-soppa-med-broccoli-palsternacka-och-adelost-718577/
Info: för 4 pers
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 palsternackor (à ca 250 g)
2 broccoli (à 250 g)
2 msk smör
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt och peppar
50 g ädelost
Gör så här:
1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor.
2. Fräs lök, vitlök och den skivade palsternackan i smöret i en kastrull ca 3 minuter.
3. Tillsätt grädde, vinäger, buljongtärning, vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna.
4. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills palsternackan är mjuk.
5. Ta från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
6. Dela resterande broccoli i ännu mindre buketter.
7. Tillsätt broccolibuketter och palsternackstärningar och låt sjuda ca 3 minuter.
8. Smula över ädelost och servera gärna med ett gott bröd.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Källa: ICA köket
http://www.ica.se/buffe/recept/kramig-soppa-med-broccoli-palsternacka-och-adelost-718577/
Kommentarer
Skicka en kommentar