KÖKSTERMER
KÖKSTERMER
ANSA
Skölja, borsta eller skrapa.
BLANCHERA
Lägg i kallt vatten & låt koka
upp samt slå bort spadet.
BRÄSSERA
Steka i fuktig värme, ofta först bryna &
sedan eftersteka i buljong eller sås
under tättslutande lock.
DRESSING
Sås av vinäger, olja & diverse
kryddtillsatser.
FRITERA
Steka eller koka i rikligt med olja
eller flottyr.
GRATINERA
Färgsätta i ugn (övervärme)
GRILJERA
Pensla ägg eller dyl. & beströ ett kokt födoämne
med skorpmjöl samt steka eller färgsätta
i ugn.
MONTERA
Sätta smör till en sås eller äggula &
grädde till en soppa. Med andra ord
förgylla eller förhöja smak & utseende.
ANSA
Skölja, borsta eller skrapa.
BLANCHERA
Lägg i kallt vatten & låt koka
upp samt slå bort spadet.
BRÄSSERA
Steka i fuktig värme, ofta först bryna &
sedan eftersteka i buljong eller sås
under tättslutande lock.
DRESSING
Sås av vinäger, olja & diverse
kryddtillsatser.
FRITERA
Steka eller koka i rikligt med olja
eller flottyr.
GRATINERA
Färgsätta i ugn (övervärme)
GRILJERA
Pensla ägg eller dyl. & beströ ett kokt födoämne
med skorpmjöl samt steka eller färgsätta
i ugn.
MONTERA
Sätta smör till en sås eller äggula &
grädde till en soppa. Med andra ord
förgylla eller förhöja smak & utseende.
Kommentarer
Skicka en kommentar