KÖKSTERMER

KÖKSTERMER

ANSA
Skölja, borsta eller skrapa.

BLANCHERA
Lägg i kallt vatten & låt koka
upp samt slå bort spadet.

BRÄSSERA
Steka i fuktig värme, ofta först bryna &
sedan eftersteka i buljong eller sås
under tättslutande lock.

DRESSING
Sås av vinäger, olja & diverse
kryddtillsatser.

FRITERA
Steka eller koka i rikligt med olja
eller flottyr.

GRATINERA
Färgsätta i ugn (övervärme)

GRILJERA
Pensla ägg eller dyl. & beströ ett kokt födoämne
med skorpmjöl samt steka eller färgsätta
i ugn.

MONTERA
Sätta smör till en sås eller äggula &
grädde till en soppa. Med andra ord
förgylla eller förhöja smak & utseende.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng