Ärtsoppa med rimmat fläsk

Ärtsoppa med rimmat fläsk
Info: 6 port.


500 g torkade gula ärter
vatten
1 gul lök
500 g rimmat fläsk i bit
2 tärningar köttbuljong
2 tsk torkad timjan eller mejram
1 lagerblad
salt


Gör så här:
1. Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker.
Ställ svalt ca 12 tim.

2.
Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.

3. Skala och skiva löken. Lägg ärterna i en gryta. Tillsätt lök, kött, buljongtärningar,
timjan och lagerblad. Häll på 2 liter vatten. Koka under lock på svag värme tills ärterna
är mjuka ca 1tim.

4. Ta upp köttet och skär det i tärningar eller skivor.

5. Späd soppan med mer vatten eller buljong om den är för tjock. Smaka av med mer timjan
eller mejram och ev salt. Lägg tillbaka köttbitarna i soppan.


Info - Klassisk ärtsoppa tillhör svensk husmanskost.
Krydda ärtsoppan med timjan eller mejram och rimmat
fläsk. Gott och lättlagat - gör gärna dubbelt sats
och lägg i frysen.



Källa: Arla.se
https://www.arla.se/recept/artsoppa-med-rimmat-flask/









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng