Ingefärs- och sesammarinad

Ingefärs- och sesammarinad
Info: För 1 sats


4 vitlöksklyftor
4 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk färskriven ingefära
3 msk farinsocker
1/2 dl ljus soja
2 msk asiatisk fisksås
2 msk sesamolja

Gör så här
1. Skala och finhacka vitlöken. Finstrimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
   
2. Blanda lök, salladslök och chili med övriga ingredienser i en skål.

Info-
En asiatisk ingefärs- och sesammarinad som ger härlig smak till både fläskkött och fågel. Lägg köttet i marinaden i god tid före tillagning, så att det hinner dra åt sig ordentligt.


Källa: Ica.se
https://www.ica.se/buffe/recept/ingefars-och-sesammarinad-717763/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng