Pepparrotskött på högrev
Pepparrotskött på högrev
Info: 4 port.
800 gram Högrev (nöt/oxe)
2 styck Gul lök
2 styck stora Morötter
2 blad Lagerblad
1,0 liter Kalvbuljong
el. vatten+konc kalvfond
2 dl Grädde
1 msk Strösocker
2 tsk Ättika
3 cm Pepparrot (färsk)
Persilja
Salt & peppar
Gör så här:
1. Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp
kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent
kastrullen.
2. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp, skumma av ytan.
3. Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.
4. Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.
5. Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur söt - sur du vill ha den,
själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla
persilja och garnera med.
Info - En god typisk svensk husmanrätt.
Källa: Spisa.se
http://www.spisa.nu/3.22693/recept/pepparrotskott-pa-hogrev
Info: 4 port.
800 gram Högrev (nöt/oxe)
2 styck Gul lök
2 styck stora Morötter
2 blad Lagerblad
1,0 liter Kalvbuljong
el. vatten+konc kalvfond
2 dl Grädde
1 msk Strösocker
2 tsk Ättika
3 cm Pepparrot (färsk)
Persilja
Salt & peppar
Gör så här:
1. Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp
kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent
kastrullen.
2. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp, skumma av ytan.
3. Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.
4. Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.
5. Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur söt - sur du vill ha den,
själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla
persilja och garnera med.
Info - En god typisk svensk husmanrätt.
Källa: Spisa.se
http://www.spisa.nu/3.22693/recept/pepparrotskott-pa-hogrev
Kommentarer
Skicka en kommentar