Pepparrotskött på högrev

Pepparrotskött på högrev
Info: 4 port.


800 gram Högrev (nöt/oxe)
2 styck  Gul lök
2 styck stora Morötter 
2 blad Lagerblad 
1,0 liter Kalvbuljong  
el. vatten+konc kalvfond 
2 dl Grädde 
1 msk Strösocker 
2 tsk Ättika  
3 cm Pepparrot (färsk) 
Persilja 
Salt & peppar



Gör så här:
1. Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp
kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent
kastrullen.

2. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp, skumma av ytan.

3. Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.

4.
Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.

5.
Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur söt - sur du vill ha den,
själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla
persilja och garnera med.



Info - En god typisk svensk husmanrätt.



Källa: Spisa.se
http://www.spisa.nu/3.22693/recept/pepparrotskott-pa-hogrev













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng