Tjockpannkaka
Tjockpannkaka
Info: 4 port.
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl Arla Köket® gräddmjölk
3 ägg
1 msk Arla® Svenskt Smör
Rårörda lingon:
225 g frysta lingon
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa ihop mjöl och salt med gräddmjölk till en slät smet. Vispa ner äggen i smeten.
3. Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen
ca 20 min.
4. Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Servera pannkakan med rårörda lingon.
Info - För lite mer sälta, blanda ner stekt, tärnat
sidfläsk i smeten eller servera med baconskivor.
Källa: Arla.se
https://www.arla.se/recept/tjockpannkaka/
Info: 4 port.
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl Arla Köket® gräddmjölk
3 ägg
1 msk Arla® Svenskt Smör
Rårörda lingon:
225 g frysta lingon
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa ihop mjöl och salt med gräddmjölk till en slät smet. Vispa ner äggen i smeten.
3. Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen
ca 20 min.
4. Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Servera pannkakan med rårörda lingon.
Info - För lite mer sälta, blanda ner stekt, tärnat
sidfläsk i smeten eller servera med baconskivor.
Källa: Arla.se
https://www.arla.se/recept/tjockpannkaka/
Kommentarer
Skicka en kommentar