Raggmunk

Raggmunk
Info: 4 - 6 portioner.



5 dl mjölk   
2 dl vetemjöl   
2 tsk salt   
1 ägg   
800 gram potatis   
1 msk smör till stekning   
400 gram rimmat sidfläsk   


Gör så här:
1. Vispa samman mjölk och mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg.
Skala potatisarna och finriv dem. Blanda ner i smeten.

2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred
ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.


Info - Skillnaden mellan raggmunk och rårakor är smeten.
Raggmunk är råriven potatis blandad med pannkakssmet och
serveras oftast med stekt rimmat fläsk och lingonsylt. 


Rårakor är råriven potatis och lök som steks i smör. De
kan också serveras som raggmunk, men ännu hellre som en
lyxig förrätt, t ex med löjrom, crème fraîche och strimlad
salladslök.




Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/raggmunk/













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng