Kalops

Kalops
Info: 4 port.



600 g benfritt nötkött
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
2 gula lökar
2 morötter
½ purjolök
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
5 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 dl Arla Köket® matyoghurt


Gör så här:
1.
Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna
och lägg över i en gryta.

2. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken
i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och
purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört.

3. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.


Serveringsförslag:
Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och
en klick yoghurt.


Info - Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar
underbart när man lyfter på locket.


Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/kalops/













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Grytstekt vildsvinsstek med rostade rötter och svampar

Kasslergratäng