Rabarberpaj

Rabarberpaj
Info: 6 port.


3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
0.75 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
ev. 1 tsk malen kanel

Smuldeg:
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor eller  1 dl havregryn
3.5 dl vetemjöl



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg
i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern
(för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).

2.
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

(Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan
om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

   


Smuldeg:
4. Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.

5. Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.

6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och
rabarbern blir mjuk.

Servera smulpajen med:
vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.



Info - God smuldeg med kokosflingor eller havregryn. Servera med vaniljglass,
vaniljsås eller vispad grädde. Har själv gjort den här pajen...den vart riktigt god.
Men jag hade inte kanel eller kokosflingor i den.




Källa: Recepten.se
https://www.recepten.se/recept/rabarberpaj.html

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng